dissabte, 19 de desembre de 2009

Galetes de vitrall


Aquest darrer trimestre de l'any vaig una mica de bòlit i tenc poc temps per dedicar-me a la cuina... la part positiva és que aquestes festes les començ amb el meu pes ideal així que no tendré mala consciència per menjar de més.

Avui he trobat una bossa de caramels petits, una grapada que vaig agafar del hall d'un hotel amb la intenció de fer aquestes galetes, i he decidit aprofitar-los avui mateix.

Es poden fer amb qualsevol tipus de galeta.

Ingredients:

1 taronja
100 gr. d'oli d'oliva
100 gr. de sucre
farina (la que agafi)
1 0u
5 gr. de llevat en pols
caramels petitons de colors variats

Primer de tot heu de ratllar la pell de la taronja i després sucar-la. Llavors posau dins un bol l'ou, l'oli, el sucre, la pell de taronja i el suc i remenau-ho fins que el sucre s'hagi fos. Llavors afegiu-hi la farina poc a poc fins que la pasta quedi homogènia i no s'aferri als dits. Diria que en vaig haver de menester 400 gr. però com que no l'he pesat no ho sé cert.

Un cop teniu la pasta feta deixau-la reposar una estona, llavors ja la podeu estirar i tallar les formes de les galetes i posar-les damunt una llauna amb paper de forn. Per fer el vitrall heu de fer un forat al mig de cada galeta (vaig fer servir un mesurador de xarop) i posar-hi un caramel petit.

S'han de coure uns deu minuts amb el forn a 190 graus. El caramel es fon i omple tot el forat. és millor que el caramel sigui petit, si només en teniu de grossos posau-n'hi mig. Heu d'esperar a que siguin fredes per treure-les de damunt la llauna.


7 comentaris:

  1. Sargantana; El primer és el primer sargantana...
    Quines galetes més i més dolçes...fetes amb amor e il.luminades de colors. Que vaigi de gust Sargantana¡¡. Josepb.

    ResponSuprimeix
  2. Quines galetes més originals, segur que deuen ser biníssimes!!!

    ResponSuprimeix
  3. Ostres, he vist aquestes galetes en molts llocs i em feia respecte, això de fer servir caramelons... Però em sembla que les provaré!

    ResponSuprimeix
  4. I qui no va de bòlid aquests dies?? :) les galetes han de ser bonissimes...un petonet i feliç any nou!!

    ResponSuprimeix
  5. la veritat es que et van quedar molt xules i bones!! jo ja intentare de fer mes recepte que tinc l'hort de la lluna un pel deixat.

    Sargantaneta

    ResponSuprimeix
  6. Quines galetes més bones per menjar-les i mirallar-nos-hi!
    Una abraçada i bon any!

    ResponSuprimeix
  7. Hola Sargantana, prenc nota de la teva recepta, per cert si t'agraden les galetes i les sargantanes, aqui et deixo unes galetes de sargantana,
    Salutacions!!
    http://sucrebcn.blogspot.com.es/2013/10/sargantana-lagartija.html?showComment=1384389536463&m=1

    ResponSuprimeix