dilluns, 18 de gener de 2010

Gató



El gató és un pastís tradicional mallorquí que no du farina de blat i per tant és apte per celíacs. La gràcia és que quedi molt alt i esponjós. Va surtir tant bo que quan vaig pensar a fer la foto ja només quedava aquest bocinet.

Vaig fer aquest pastís per convidar a berenar la meva parella lingüística. Aquests dies vaig bastant enfeinada però com que el proper mes de febrer se'n torna a viure a Portugal volia aprofitar un dia de festa per poder passaruna bona estona parlant tranquil·lament per si no teníem temps de tornar a quedar.

Ingredients:
200 grams de farina d'ametla
200 grams de sucre
6 ous
la pell d'una llimona ratllada
1 culleradeta de llevat de París

Primer de tot hem de separar els blanc del vermell d'ou. Mesclarem el sucre amb els vermells fins que quedi con una crema i hi afegirem l'ametla picada i la pell de llimona ratllada. i el llevat Llavors hem de pujar els blancs a punt de neu i mesclar-ho amb la resta mirant que no baixin els blancs. Ho hem de coure entre 20 minuts i mitja hora amb el forn a 180 graus.

El gató se sol menjar acompanyat de gelat. Com que aquest dies fa bastant de fred el vaig acompanyar amb un te de llimona ben calentó. El te de llimona és una beguda típica de Portugal, hauré de penjar la recepta un altre dia perquè és boníssim.

5 comentaris:

  1. Sargantaneta, jo vull menjar el teu gató, en el teu hort, amb el sol tocant-me a la cara, càlid i energètic. Un petó.

    ResponSuprimeix
  2. Sargantana; El gató -jo l'he fet i també l'he penjat- és un postre molt bo que queda bé a totes hores... acompanyat amb un té de llimona...deliciós no? Que vaigi de gust Sargantana.

    ResponSuprimeix
  3. Sargantana, bon any!!
    No m'estranya que volés aquest gató! Amb la pinta que fa... :)
    Petons!

    ResponSuprimeix
  4. Si que debia ser bo si!
    Fa molt bona pinta i amb raò va volar!
    Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  5. Dono fe de que aquest bescuit és una delicia...ummmm...petonets

    ResponSuprimeix