dijous, 25 de juny del 2009

Gelat de festuc



Fa dies que vaig fer aquest gelat i entre una cosa i l'altra no havia tengut temps de penjar la recepta.
L'única complicació que té és pelar els festucs.

Ingredients:
100 grs de festucs
2 vasos de llet desnatada
2 cullerades de sucre

Primer de tot posem aigua a bullir per escaldar els festucs i poder-los pelar fàcilment. N'havia comprat una bosseta de 150 grs i els vaig pelar tots, però llavors em va semblar que hi hauria massa festuc i en vaig reservar 50 grs. per fer unes magdalenes.

Vaig moldre els festuc amb la batedora amb la intenció que no quedessin massa fins. Vaig mesclar tots els ingredients i ho vaig posar a la màquina de fer gelats. En molt poquet temps ja va estar a punt.
Tot i que du fruits secs és un gelat molt lleuger i refrescant, per una altra vegada moldre els festucs més fins i en deixaré uns quants de sencers per afegir a l'últim moment.

dissabte, 13 de juny del 2009

Magdalenes de festucs


Estic d'exàmens i el meu cos em demana glúcids, com que no tenc massa temps aquests dies, i tampoc tenc ganes d'esperar per ingerir dolç, he optat per fer unes magdalenes de festuc.

Fa dies que vaig comprar festucs cruus amb la intenció de fer gelat, i això és el que he començat a fer aquest matí -com que de moment va fent voltes a la màquina de fer gelat, ja penjaré la recepta quan la pugui acompanyar amb una foto-. Amb els festucs que m'han sobrat del gelat he aprofitat per fer magdalenes.

Ingredients:

50 grs. de farina
50 grs. de festucs mòlts
4 ous
50 ml. d'oli
100 grs. de sucre
1 pessic de sal
1 culleradeta de llevat

La preparació no té gaire secret, primer hem de mesclar els ingredients líquids i després els sòlids. Ho hem d'enfornar a 180 graus i en menys de deu minuts les tendreu cuites. Queden amb un coloret verd preciós.

dimecres, 3 de juny del 2009

S'ha creat un blog propi

La Sargantaneta s'ha emancipat. Li va fer molt gràcia això d'escriure a un blog i va decidir que en volia un de propi. Com que jo li donava llargues, decidida com és ella, se'l va fer. Només em va demanar ajuda per instal·lar el traductor. Ja veure'm si l'afició li durà gaire... Si la voleu visitar ara viu a l'Hort de la Lluna http://hortdelalluna.blogspot.com/