dissabte, 30 de maig del 2009

Ravoles de truita


La meva ajudant de cuina comença a fer-se gran. Aquesta és la primera recepta que ha creat i ha executat davant d'un fogó la Sargantaneta tota sola. Fins ara les seves idees no necessitaven cocció o era cosa de microones.

La cosa va anar més o menys així. Jo acabava un treball i estava ben concentrada quan vaig sentir el soroll de la batedora i la seva veu que deia: "Mama no vinguis". Tenia dues opcions anar a veure quina la feia o passar de tot i seguir amb el treball. Com que només em quedaven tres hores hàbils per acabar-lo vaig seguir amb el treball. Quinze minuts després es va presentar amb aquest plat. Vaig decidir immortalitzar el moment i va dir que em donaria la recepta perquè la penjàs al blog.

Ingredients:
2 ous
molla de pa
formatge mozzarella
sal

Es posa tot dins la batedora, s'agafen cullerades i es fregeixen. Se servei dins un plat amb una mica més de mozzarella per damunt.

Que consti que li hem fet un curset de com encendre i apagar el foc.

10 comentaris:

  1. És una jòia el moment en que es comencen a fer grans i et volen sorprendre! Aprofita-ho per què passa ràpidament, després es fan grans i ja no et volen sorprendre, et sorprenen sense voler!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Felicita la Sargantaneta per la recepta. És una meravella que els nens es defensin a la cuina

    ResponElimina
  3. Jo m'apunto per ensenyar a la Sargantaneta a obrir i tancar el foc, a canvi ella que em convidi a berenar aquestes ravoles!!!
    Muacs a les dues.

    ResponElimina
  4. T'acabo de descobrir per un comentari al meu bloc.
    Felicitats pel teu, i a la Sargantaneta per una recepta tant bona.
    Petonets,
    Eva

    ResponElimina
  5. Felicitats per la primera recepta de la Sargantaneta! Quants anys té? Aviat podràs dedicar-te als treballs i deixar que sigui ella que faci el sopar, je je je... Apunta molt bones maneres :)
    Per cert, que significa ravoles?

    ResponElimina
  6. De part de la Sargantaneta (9 anys), moltes gràcies pels comentaris, li ha fet molta il·lusió veure la seva recepta al blog.
    Pel que fa al significat de la paraula "ravola" o "raola", en català de Mallorca designa una bola de carn, peix, o altres ingredients fregida en forma de cullerada.
    Es veu que en català normatiu s'hauria de dir "croqueta"!!! tot i que no s'assembla en res al que entenem per croqueta. A veure quan ho afegeixen al diccionari.

    ResponElimina
  7. Sarganta; -L'hort del sol- Deliciós no?. Felicitats a la mare, per tenir una "sargantaneta" així i, felicitats a la "sargantaneta" per tenir una mare igual. Que vaigi de gust "sargantanas". Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  8. Felicitats a la Sargantaneta!! Crec que d'aquí poc ja et podràs jubilar i que sigui ella la que cuini!! ;) Que bones aquestes ravoles!! :)
    Petons a les dues!

    ResponElimina
  9. Quina recepta tant bona! I si te la cuinem així, encara més bona. Aprofita bé aquests moments que després creixen massa ràpid.
    ptns.

    ResponElimina
  10. Felicitats a la petita sargantaneta per la seva recepta!
    És genial que s'interessi per la cuina!
    Una abraçada a les dues!

    ResponElimina