dimarts, 6 de gener de 2009

Confitura de taronja



Me varen regalar taronges de Paüls. No són gens lluents perquè no estan encerades, són collides de l'arbre i prou. Com que no estan triades unes són més grosses que les altres. Tot d'una vaig pensar que en faria confitura. Com que tenen una pell lliure de productes químics hi vaig posar la pell de dues de les taronges, amb l’objectiu que semblàs confitura de taronja agra, també anomenada taronja borda, o de porc.

Ingredients:
8 taronges (pesaven 1.300 kg.)
600 grs. de sucre
1 canó de canyella
6 claus


Preparació:
Pelau sis de les taronges i tallau-les a trossets. Tallau les dues que heu reservat amb la pell, procurau que la pell quedi molt fineta, perquè si no la confitura tendrà uns trossos de pell que no seran gens agradables de trobar.
Posau-ho tot dins una olla juntament amb el sucre, el canó de canyella i els claus.

El procés és el de qualsevol confitura, ho heu de remenar amb el foc no gaire alt.
Al principi comença a fer molt de suc i sembla que la cosa no va bé, però poc a poc es va concentrant. Més o menys ha d’estar unes tres hores al foc, després posau-ho als pots encara ben calent. Tapau-ho ben fort i posau els pots de cap per avall perquè es faci el buit.

Si voleu que la confitura sigui dolça, pelau molt bé totes les taronges, sense deixar gens de part blanca.



2 comentaris:

  1. gràcies per la recepta. avui mateix la provaré amb les taronges del meu foravil.la

    ResponElimina
  2. es taronja confitada normal?

    ResponElimina