dissabte, 21 de març del 2009

Confitura de llimona


Tenc una enveja sana d'un company de feina que té un pati amb una llimonera. Dos cops l'any ve carregat amb part de la collita i ens regala una bona bossa de llimones.

Ingredients:
1 kg de llimones
1 kg de Sucre


Per evitar que la confitura sigui molt àcida tallam les llimones sense pelar a rodanxes ben finetes, llevam els pinyols i ho deixem dins aigua 24 hores. Passat aquest temps bullim les llimones amb aigua, quan la pell comenci a ser fluixeta ho treim del foc, escorrem, i ho posam dins una olla amb el sucre i anar remenant.

Amb dues hores a foc moderat n'hi ha prou. Es tracta d'aturar la cocció quan trobam que té la consistència adequada. Ho abocam dins els pots i els col·locam damunt davall perquè es faci el buit.

6 comentaris:

  1. Hola, Sargantana!
    Enhorabona pel teu blog. Jo també vaig començar a escriure el meu amb la intenció de posar ordre a les meves receptes i als meus apunts culinaris i, des d'alehsores, he après un munt de coses... Espero aprendre també alguns trucs del teu blog. M'apunto aquesta melmelada de llimona. Ha de ser boníííííííssima!

    ResponElimina
  2. Hola Sargantana!!! Moltes gràcies per la teva visita al meu blog!!! felicitats per aquesta confitura de llimona..quina sort que el teu company et porti llimones!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Hola Sargantana, és el primer cop que et visito però no l'últim!
    Aquesta melmelada de llimona ha d'estar boníssima!

    ResponElimina
  4. Sargantana bonica, enguany el nostre llimoner només ha fet 5 llimones, l'any vinent, si ens dona un quilet farem aquesta confitura tan bona que ens regales. un petó.

    ResponElimina
  5. Provaré de fer-la amb les llimones que vaig collir diumenge del meu hort.

    Gràcies per la recepta.

    ResponElimina
  6. He trobat la teva recepeta i l'he fet ja que el llimoner m'ha doant moltes llimones! M'ha quedat molt bona per el color es el que no m'agrada. M'ha quedat torradeta de color teronja I NO DE COLOR LLIMONA. No sé per que ja que he fet les mesures que dius tu?

    ResponElimina