dissabte, 16 de maig del 2009

Gelat de cirera

Ha arribat el temps de les cireres i torna a fer una mica de calor. No necessit més excuses per treure la màquina de fer gelats de l'armari i començar a amortitzar-la. L'any passat a finals d'estiu em vaig enamorar d'aquesta maquineta i la vaig comprar però només vaig tenir temps de fer un parell de gelats abans que arribàs el fred.

M'agrada molt el gelat però els comprats estan plens de greixos i additius estranys i jo tinc la intenció de fer gelats molt sans i lleugers per poder-ne menjar cada dia.

Ingredients:
350 grs de cireres (pesades amb pinyol)
100 ml de llet desnatada
50 grs de sucre roig
suc de mitja llimona

Per preparar-lo convé anar vestit de roba negre o fosca. Primer de tot heu de llevar els pinyols de les cireres. Posau tots els ingredients dins el pot del túrmix i ho heu de triturar mirant que agafi una mica d'aire. Fet això ja ho podeu abocar dins la màquina i mentre esperau que es geli començau a fer nets tots els esquitxos de cirera que pogueu haver fet en els processos anteriors. D'aquí la importància del color de la roba.

8 comentaris:

  1. Sargantana; -L'hort del sol- Ja començen arribar les primers cireres, i amb elles -per què no- aquest deliciós - i de ben segur- gelat de cireres, un gelat diferent i original..., tindré en compte de anar amb roba fosca... Que vaigi de gust Sargantana Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  2. El sucre roig com és?
    Jo no tinc la màquina de gelats, però tinc moltes temptacions de comprar-la... tens raó que els gelats casolans són molt més sans que els industrials.
    Genial el consell sobre la roba, je je je...

    ResponElimina
  3. Gemma, el sucre roig és el sucre sense refinar. També es pot fer amb sucre blanc. I pel que fa a la roga, quan vaig treure el primer pinyol vaig veure que era indispensable. Em rebenta haver de llevar taques.

    ResponElimina
  4. Caram, que bo ha de ser!! Però quina feinada haver de treure els pinyols a les cireres!! Jo no tinc el gadget aquest que fa servir molta gent i ja per fer el clafoutis m'hi vaig morir! ;)
    Una recepta genial!!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Mercè, el gadget en qüestió és molt baratet i dóna molt joc. El meu té una part per xafar alls i l'altra en teoria era per treure pinyols d'oliva.
    Ara bé, el clafotis el faig amb pinyols. Quan tingui una estona penjaré la recepta i les explicacions

    ResponElimina
  6. Hola preciosa! cada dia miro al lidl a veure si oferten la màquina de fer gelats, em fa tantíssima il·lusió. Aquest de cirera és un vici segur!

    ResponElimina
  7. Ohhh aquest gelat l´he de fer, als meus fills els encanten i no hi ha res com les coses fetes a casa i sense colorants i ingredients extranys...petonets

    ResponElimina
  8. A mi em passa el mateix amb els gelats, cada vegada m´agrada més fer-los jo. A més, estan molt més bons, i tel´s menges sabent que és el que menges, que és important... M´ha fet gràcia el del color de la roba, un detall important. Aniré visitant el teu blog, m´ha agradat molt i està en sintonia amb la meva forma d´entendre la cuina: sense complicacions i sana. Saluts!

    ResponElimina