La comissió de festes de la feina va decidir que era absolutament imprescindible que celebràssim el dijous llarder a l'hora de dinar. Així que vàrem muntar ràpidament l'operatiu amb l'elaboració d'una llista per apuntar que duria cadascú i garantir així que hi hagués una bona varietat de coques, truites, butifarres i begudes.
Tot d'una vaig pensar que havia de fer una ensaïmada de darrers dies, també anomenada ensaïmada de tallades, però per una qüestió de temps finalment vaig optar per la coca. És igual de bona i no du tanta feina.
Cal dir que va ser un treball en equip, el JR va pagar els ingredients i jo els vaig donar forma.
Ingredients per la coca:
200 ml de llet
2 ous
100 grs de saïm
500 gr sde farina
1 culleradeta i mitja de sal
60 grs de sucre
20 grs de llevadura de forner
Tallades:
1 sobrassada
2 tallades de xulla
4 tallades d'encarabassat
una bona grapada de sucre
Per fer la coca primer hem de fondre el llevat dins una mica de llet. Posau la resta d'ingredients dins un bol i començau a pastar fins a aconseguir que la pasta no s'aferri als dits. Deixau-ho reposar uns vint minuts i llavors ja la podeu posar dins un motlo pla ben escampada. L'heu de deixar tovar com a mínim mitja hora (se pot deixar més temps) en un lloc sense corrents d'aire. Jo la pos dins el forn apagat.
Quan sigui tova ja hi podeu posar damunt les tallades, mirant de posar-ho tot amb una mica de gràcia (he fet el que he pogut). Només queda tirar-hi el sucre i ja la podeu coure. Ha de menester una mitja hora a 180 graus. Amb la calentor la sobrassada fa aquell suquet que impregna tota la coca i tenyeix de vermell el sucre.
Caram!! que bé que us ho munteu!!
ResponEliminaHola m'ha agradat molt el teu blog i aquesta entrada en concret, t'ha sortit molt bé la coca amb tallades. Potser ets mallorquina?
ResponEliminaTe convido a visitar el meu blog. T'acabo d'afegir a la meva llista de blogs de referència.
Salut
Aprendizdepanadera
aprendizdepanadera.blogspot.com