Des d'abans de començar aquest blog que som una seguidora del HEMC i quan vaig veure que l'event d'aquest mes tenia per protagonista la poma em va començar a ballar una idea pel cap: farcir-les de gambes i musclos.
M'agraden molt les pomes al forn com a acompanyament de plats salats, però com a postres no gaire. Així que m'he animat i he fet aquest experiment que és la meva contribució al HEMC 30. Ha estat boníssim, queda molt vistós, i el millor de tot és que en vint minuts ho he tengut cuit.
Ingredients:
2 pomes pink lady
1 ceba tendre
1 grapada de gambes
1 grapada de musclos
1 cullerada de farina
1 tassa de llet
Oli, sal, pebre coent
Primer de tot heu de coure les pomes (al forn o al microones, en aquest cas són 7 minuts a màxima potència). Un cop cuites les heu de buidar i reservau una mica de la polpa per fer la salsa.
Sofregiu la ceba tendra amb una mica d’oli. Quan sigui transparent afegiu-hi les gambes i els musclos, i quan sigui cuit, la sal i el pebre. Llavors farciu les pomes amb aquesta barreja. Reservau una mica del farciment per la salsa.
Per preparar la salsa tornau a posar la paella al foc amb la barreja que hem reservat i la polpa de poma, tirau-hi la farina i quan agafi un coloret crema, posau-hi la llet, deixau-ho espessir una mica i ja està. Només ho heu de triturar ben finet i muntar el plat.
M'agraden molt les pomes al forn com a acompanyament de plats salats, però com a postres no gaire. Així que m'he animat i he fet aquest experiment que és la meva contribució al HEMC 30. Ha estat boníssim, queda molt vistós, i el millor de tot és que en vint minuts ho he tengut cuit.
Ingredients:
2 pomes pink lady
1 ceba tendre
1 grapada de gambes
1 grapada de musclos
1 cullerada de farina
1 tassa de llet
Oli, sal, pebre coent
Primer de tot heu de coure les pomes (al forn o al microones, en aquest cas són 7 minuts a màxima potència). Un cop cuites les heu de buidar i reservau una mica de la polpa per fer la salsa.
Sofregiu la ceba tendra amb una mica d’oli. Quan sigui transparent afegiu-hi les gambes i els musclos, i quan sigui cuit, la sal i el pebre. Llavors farciu les pomes amb aquesta barreja. Reservau una mica del farciment per la salsa.
Per preparar la salsa tornau a posar la paella al foc amb la barreja que hem reservat i la polpa de poma, tirau-hi la farina i quan agafi un coloret crema, posau-hi la llet, deixau-ho espessir una mica i ja està. Només ho heu de triturar ben finet i muntar el plat.
Sargantana, quina aportació més orinal que has fet!!! No se m'hagués acudit mai farcir unes pomes amb marisc! Segur que estaven ben bones!
ResponEliminaEva.
Hola.
ResponEliminaPues excelente idea y muy rica que ha de quedar la manzana con los mariscos.
Nosotros la habíamos pensado rellenar pero en crudo y tipo ensalada, pero después nos decidimos por unos buñuelos de manzana.
Aunque aún queremos poner otra receta; a ver si nos da tiempo...
: D
Saludos y buen provecho.
Vaja!!! aquesta combinació és una passada!!! segur que és boníssima...l´apunto perquè a mi les pomes m´agraden amb quasi tot...petonets
ResponEliminahola reina!! som la cuina vermella i t'hem descobert gràcies a l'hemc! has fet una aportació de luxe, felicitats.
ResponEliminaMoltes gràcies a tots pels vostres comentaris. Una besada
ResponElimina