dissabte, 14 de febrer del 2009

Confitura de codony


Avui he inaugurat el primer pot de confitura de codony. Feia anys que no en feia i no era per manca de matèria primera. No sé per quin motiu, la confitura de codony té el mal costum d’esquitxar quan és dins l'olla –no m’ha passat amb cap altre confitura- i encara tenc el record d'una cremada al braç dret. Ara he descobert que la meva mare ha trobat una altra manera de coure-la que va molt millor que com ho havíem fet sempre.

Ingredients:
3 Codonys
Sucre

Rentau els codonys per eliminar la pelusa que tenen i tallau-los a trossos grossos. Per saber quina quantitat de sucre necessitau pesau tota la carn del codony en cruu. Hi ha qui hi posa tant de sucre com de fruita però per al meu paladar és massa dolç, i hi pos 250 grams de sucre menys que el pes dels codonys.

Bulliu-los. Quan hagin refredat els pelau (quan ja són cuits es pelen la mar de bé, si ho feu en cruu és un exercici per al canell) i els passau pel túrmix, amb el sucre. Posau-ho tot dins una font de pírex i coeu-ho al forn un parell d’hores. De tant en tant ho heu de remenar perquè sinó quedarà massa cuit de les voreres. Un cop tingui la consistència que vos agrada podeu posar la confitura calenta dins els pots i posar-los de cap per avall perquè es faci el buit.

1 comentari: