diumenge, 5 d’abril del 2009

Rubiols


El rubiol és un dolç típic de Mallorca, antigament només en feien per Pasqua, però ara se'n poden trobar tot l'any.

Aquesta és la recepta tradicional de rubiols que m'agrada més. Seguint la recepta tradicional surt una quantitat suficient per tenir rubiols tots els dies i poder convidar totes les visites que acostumen a aparèixer. En surten uns trenta sis aproximàdament. Com que no tindré tants convidats i hauria d'anar començant l'operació biquini només n'he fet la meitat del que diu aquí.

Ingredients:
250 grs de saïm
100 de sucre
1 tassa d'oli
1 tassa de suc de taronja
4 vermells d'ou
La farina que agafi


Hem de mesclar tots els ingredients i anar afegint la farina fins que la pasta no s'aferri als dits. Sobretot l'hem de deixar reposar mitja hora a la nevera abans de fer les formes. És una pasta difícil de treballar, resulta que és molt semblant a la pasta brisa.


Anam agafant grapats de pasta i els aplanam damunt un full de paper film donant-los una forma rodona ben primeta, llavors els farcim amb una cullerada generosa i els tancam amb forma de semicercle. Segellam les voreres i les marcam de manera diferent per saber després quin farciment hi hem posat. Ho hem de posar al forn calent a 180 graus, amb un quartet d'hora ja són cuits.

El farcit tradicional és sobretot confitures, especialment la de cabell d'àngel, i també el brossat. Com que no tenia ni una cosa ni l'altre els he fets de confitures: de codony, de taronja, i de llimona. També n'he fet de Nutella.

Han sortit molt bons, la confitura millor que sigui espesseta perquè sinó amb la cocció de vegades vessen.

4 comentaris:

  1. No coneixia els rubiols! Així que ja tinc una recepta apuntada per l'any vinent! ;)
    T'han quedat amb una pinta impressionant!! :)

    ResponElimina
  2. Estimada Sargantana, m'encanta la forma de mitja lluna dels rubiols. Apuntem la recepta, m'encanten amb totes les combinacions possibles, però amb nutella han de ser la bomba!!!

    ResponElimina
  3. No coneixia aquest dolços, i han d'estar molt bons!
    Jo estic amb els vermells, els de nutella han d'estar boníssims!
    Un petonet!

    ResponElimina
  4. Confirmo que els de Nutella són la bomba

    ResponElimina