dilluns, 9 de febrer del 2009

Pomes farcides de marisc


Des d'abans de començar aquest blog que som una seguidora del HEMC i quan vaig veure que l'event d'aquest mes tenia per protagonista la poma em va començar a ballar una idea pel cap: farcir-les de gambes i musclos.
M'agraden molt les pomes al forn com a acompanyament de plats salats, però com a postres no gaire. Així que m'he animat i he fet aquest experiment que és la meva contribució al HEMC 30. Ha estat boníssim, queda molt vistós, i el millor de tot és que en vint minuts ho he tengut cuit.

Ingredients:
2 pomes pink lady
1 ceba tendre
1 grapada de gambes
1 grapada de musclos
1 cullerada de farina
1 tassa de llet
Oli, sal, pebre coent

Primer de tot heu de coure les pomes (al forn o al microones, en aquest cas són 7 minuts a màxima potència). Un cop cuites les heu de buidar i reservau una mica de la polpa per fer la salsa.
Sofregiu la ceba tendra amb una mica d’oli. Quan sigui transparent afegiu-hi les gambes i els musclos, i quan sigui cuit, la sal i el pebre. Llavors farciu les pomes amb aquesta barreja. Reservau una mica del farciment per la salsa.
Per preparar la salsa tornau a posar la paella al foc amb la barreja que hem reservat i la polpa de poma, tirau-hi la farina i quan agafi un coloret crema, posau-hi la llet, deixau-ho espessir una mica i ja està. Només ho heu de triturar ben finet i muntar el plat.

5 comentaris:

  1. Sargantana, quina aportació més orinal que has fet!!! No se m'hagués acudit mai farcir unes pomes amb marisc! Segur que estaven ben bones!
    Eva.

    ResponElimina
  2. Hola.

    Pues excelente idea y muy rica que ha de quedar la manzana con los mariscos.

    Nosotros la habíamos pensado rellenar pero en crudo y tipo ensalada, pero después nos decidimos por unos buñuelos de manzana.

    Aunque aún queremos poner otra receta; a ver si nos da tiempo...

    : D

    Saludos y buen provecho.

    ResponElimina
  3. Vaja!!! aquesta combinació és una passada!!! segur que és boníssima...l´apunto perquè a mi les pomes m´agraden amb quasi tot...petonets

    ResponElimina
  4. hola reina!! som la cuina vermella i t'hem descobert gràcies a l'hemc! has fet una aportació de luxe, felicitats.

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. Una besada

    ResponElimina